6. 7. 2013

Záchranná mise Julinky s koťaty

Černá mladá kočička s pěti černými koťátky zůstala v domě, který byl určen k exekuci. Jůlinka byla hodně nemocná, měla dýchací problémy a o koťátka moc neprospívala, byla maličká a hodně hubená, vypadala téměř jako netopýří mláďátka. Podařilo se bez ztráty na životech koťátka dokrmit a Jůlinku vyléčit. Nyní se již všichni úplně zdraví, vypadají šťastně. K odběru však budou koťátka i Jůlinka asi tak až za dva týdny.

Chlupatý nalezenec – nechybí někomu?

 4.7.2013 byl nalezen u frekventované silnice ze Štětí na Předoním na odpočívadle u skládky tento černý mladý dlouhosrstý nekastrovaný kocour.  Pokud by se našel jeho majitel, kontaktujte nás.

1

Stavba voliéry

 Práce v plném proudu. Stavíme voliéru pro kočičí pohodičku a řádění. Postupně budeme přidávat fotky.

2

 

15. 7. 2013

Valentýnka

S Valentýnkou se již třetí týden táhne těžké dýchání, sípání a kašlání. Nezabrali ani antibiotika. Valentýnka má zduřené mízní uzliny. Paní veterinářka změnila léčbu, uvidíme. Když přišla před půl rokem k nám, měla ošklivou rýmu, také sotva dýchala. Když se zdálo, že již bude všechno v pořádku, trvalo to jen chvíli a záněty se vrátily. Valentýnka je moc hodná a mazlivá kočička.

 

Moureček od popelnic

Smůla nebo štěstí Mourečka od popelnic?
 Na sklonku loňského podzimu se ocitl ve smečce opuštěných koček u popelnic ve Štětí krásný, veliký již kastrovaný kocourek, kterému dle zbarvení začaly  tamní krmičky říkat Moureček. Moureček byl ohromným mazlíkem, bydlel ve křoví u popelnic a snad nepřetržitě tam čekal na pohlazení a baštu. Byl vděčným strávníkem. Přežil v křoví celou zimu, ale protože bylo stále, dle mého rozhodnutí, akutnějších případů na umístění v našem útulku, Moureček zůstával krmen na ulici. Je mi to moc líto. Během minulého týdne Moureček onemocněl, špatně se mu dýchá, přestal jíst, zůstával schovaný ve křoví. Konečně se dostal k nám. Má velký zánět dýchacích cest, chudinkovi trčí z pusinky jen jeden zub špičák a vzadu jedna shnilá stolička. Přes všechny zdravotní útrapy  už jí, stále by se jen mazlil, vypadá to, že je u nás štastný. Doufejme, že se uzdraví.
Na ulici ho již nedám!
Apeluji na všechny lidi, prosím K A S T R U J T E  své kočky, zkuste pomoci i kočkám ve vašem okolí! Koťat a koček jsou plné útulky a je zoufale těžké rozhodnout jakou kočičku z čekatelek přijmout na přávě uvolněné místo.

 

21. 7. 2013

Matýsek

Dnes jsme přijali bílého dlouhosrstého mladého kocourka s modrýma očima – bohužel hluchého, který je ve velmi zanedbaném stavu. I po vykoupání má srst šedivou. Je s podivem, jak přežil, když neslyší. Je vyzáblý a s rýmou, užívá antibiotika.

 

21. 7. 2013

Další přírůstek.

Dvouměsíční kočičí kluky nechala jejich maminka na soukromé zahradě, neměla žádný domov, kam by je mohla odvést. Dostali se k nám do Sluníčka majiteli pozemku, kterým nebyl jejich další osud lhostejným. Maminka kočka bude vykastrována a zůstane, kde je zvyklá. Koťátka nebyla zvyklá na lidi, jsou zatím hodně vyděšená. Lze si je zamluvit.

 

27. 7. 2013

Kočičí miminko Kulíšek je odrazem nezodpovědnosti lidí.

Kulíšek se narodil mamince, o kterou nikdo nepečuje. Bohužel je zřejmě nemocná, trpí chlamydiemi, kočičí rýmou a Kulíška se podařilo odchytit, protože téměř nevidí. Rýma mu „vyžrala“ oči. Měl vřed na rohovce, který mu praskl a druhé očičko je zakalené. Chuděra a to mu jsou teprve čtyři týdny. Ostatní sourozenci jsou též nemocní, ale nedají se zatím chytit. Lidé, kteří o kočičkách vědí je nechtějí dát vykastrovat. Je to moc smutné!!!!!!  PROSÍM  VÁS,  NECHTE  VYKASTROVAT KOČIČKY, I KDYŽ NEJSOU VAŠE A VÍTE O TOM, ŽE  NEMAJÍ DOMOV.  NENECHTE RODIT KOŤATA, KTERÁ V ŽIVOTĚ JEN TRPÍ ČI POMALU UMÍRAJÍ!

30. 7. 2013

Kulíšek a jeho očička.

Očička Kulíška se trošičku  vylepšila, nejsou tak nateklá.  Kulíšek si hraje, tak snad trochu vidí. Léčba je ještě na delší dobu. Až se vřídek zahojí, dostane mastičku s kortikoidy.  Prognóza je, že alespoň trochu bude určitě vidět . Je to takový maličký šmudlínek – prostě Kulíšek.