Zpravodajství do 27.10.2018

V posledním týdnu odjely do nového domova koťátka Hájenka, Betynka, Cukřík, Serafínka a Čokoška, která se tu naštěstí po vrácení z původní adopce moc neohřála.

Včera odjel do dlouho rezervovaného nového domova kocourek Boreček. Naše miminko, vypiplané lahvičkou, přišel k nám ještě se zbytky prodových obalů. Vážil ještě méně než novorozaná koťata vážívají, nechtěl pít, muset dostat antibiotika, prostě moje miminečko. Určitě bude mít krásný domov, kde na něho čekala pětiměsíční, také nalezená kočička a dvě děti. Boreček potřebuje velkou, rušnou rodinu. Vždyť přece dospělci jsou Borečkovi rodiče, myslí si, že je člověkem.

Malá, nedávno přijatá maličká koťátka Cukřík a Serafínka se ve Sluníčku dlouho neohřála. Byla jednou naočkována a už mají domov. Jsme rádi, neboť je koťátkům tak šest týdnů a v tomhle množství kočiček by určitě , co nevidět , onemocněla. Jsou to prťata a potřebují nadstandardní péči. Zcela jistě mají skvělé a milující domovy.

Koťátka Zvonilka, Rozmarýnek a Alička jsou zdravá, byla stále v kleci, měli jsme obavu, aby nechytila plíseň či jinou nemoc z překočkovaného útulku. Nyní obsadila horní koupelnu, kde se mohou konečně řádně proběhnout a zůstanou v čistém prostředí. Koťátka by už mohla do nového domova. Jsou krásná, maliličko se bojí. Vzhledem však k jejich velmi nízkému věku z nich v novém domově budou úžasní mazlíčci.
Velkou starostí nám poslední dny dědaly kocourci Luki, Sagi, Sazínek, Flekáček, Ragi a Fordík.
Sagi zvracel, několik dní vůbec nejedl, byla zde věliká obava z panleukopenie. Samozřejmě jsme dělali dvakrát test. Sice se vůbec nezdálo, že by celkově chřadl, dali jsme Sagimu vyšetřit krev, kde k našemu zděšení jsme viděli hodně nízké bílé krvinky, což svědčí právě na panleukopenii. Ani po několika dnech se nekonal žádný průjem, a najednou nastal zvrat a Sagi zase normálně baští.

Jeho bratříček Luky začal tak divně posedávat, nejedl, měl zvýšenou teplotu, putoval na marodku k bráchovi. Na rozdíl od bratříčka měl Luky zvýšené bílé krvinky. Dostal antibiotika a už je zase v pořádku.

To kocourek Sazínek se mi nezdá asi už více než měsíc. Je to kotě od Kateřiny Veliké, jeho bráškové jsou statná koťata, Sazínek začal chřadnout, užíval antibiotika, měli jsme velikou obavu z FIP. Vypadalo to, že léčba zabrala, po dvou týdnech už mi zase přijde, že hubne, dělí se mu srst. Dle sona nemá v bříšku tekutinu, krevní testy, kdy byly hodně vysoké bílé krvinky, ukazují na velký zánět. Takže další, silnější antibiotika, s FIP nemáme vůbec vyhráno.

Úplně stejným problémem je kocourek Flekáček, je však více hubený než Sazínek. Baští, užívá léky, nezbývá nám než jen doufat, že to FIP není

Ragi, černobílý dlouhosrstý kocourek, nebydlel v bytě, žil pouze venku. Z tohoto důvodu coural, připojoval se k lidem, které potkal. Měl majitelku, která však u nás na vesnici nebydlí, pouze sem dojíždí a předpokládala, že se kocourek bude držet jen u domu. Po několika peripetiích a po několika pokusech přijetí Ragiho náhodnými nálezci do Sluníčka, jsme se s jeho původní majitelkou dohodli, že kocourek ve Sluníčku zůstane a bude se mu hledat řádný domov, nejlépe v bytě. Kocourek byl ošetřen, naočkován , po několika dnech přestal jíst, měl průjem, trvalo to několik dní a o Ragiho začal maratón obav z těch nejhorších kočičích nemocí. Dneska se konečně Ragi trochu najedl syrového masa. Tak snad už to bude jen lepší a lepší.

U kocourka Fordíka během prvních dvou dnů ve Sluníčku začal zvracet, přestal jíst, okamžitě byl přemístěn do samostatné místnosti. Naštěstí dnes jíst začal, opět jako u Regiho díky syrovému masu, jsme si pořádně oddychla.

Ve Vědomicích byly odchyceny dvě kočičky, matka s dcerou. Paní, která je na své zahradě krmila, zahradu prodala. Kočičky jsou dosti plaché, i když krásné – tříbarevka a bílorezavá. Nyní je třeba je tam vrátit, nemáme kapacitu na plaché kočičky, které není možné vymazlit. Bylo by dobré, pokud by je tam mohl někdo krmit.

Kocourek Kokosek se zánětem slinných žláz, je už v pořádku, krček se mu pěkně vyloupl. Už se nám zase bojí, je vidět, že už je v pořádku.

Během posledních dnů jsme přijali želvovinovou kočičku Nugetku, která se objevila na ranči u Černoučka, kde už mají nalezenci překočkováno. Nugetka je asi roční kočička, moc hodná, pořád by jen jedla, nevypadá vůbec špatně, kde se však na ranči, téměř na samotě, objevila, nikdo neví.
Kolem Černěvse je toho poslední dobou nějak moc. Nedávno šest koťat běhajících po silnici, i když majitele známe, stále se však neozval.















Příspěvek z Facebooku