‼️NEJNOVĚJŠÍ ZPRÁVY😕

🔶Kočička Miuška byla včera na kastraci. Po rekonvalescenci se plánovalo její vrácení do ocelárny, kde je zvyklá a krmena. Miuška už své děti dávno nekojí – kojím je já lahvičkou, začala i mrouskat.
Dnes ráno se zdála smutná, na koberci byly vyzvraceny žluté žaludeční šťávy, dostala jsem strach, test na panleukopenii byl pozitivní, bílé krvinky z vyšetření krve jsou nízké. Co se stalo? A kde k téhle "hnusné" nemoci Miuška přišla? Nechápu to. Miuška byla okamžitě oddělena od svých koťat Tulipánka Třešínky. Zbylá koťata mají stále rýmu a nemocná očička, takže jsou odděleny již téměř čtrnáct dní. Naštěstí jsou již lepší.
Miuška byla na infuzi, bohužel jí vypadla kanyla. Léčíme všemi podpůrnými prostředky a antibiotiky. Teď budu trnout, co bude dál.😢

Lékořička, Rozmarýnka a Řepík byli přestěhovány z voliéry do velké místnosti. Jejich voliéru osídlila rodina "z kurníku" – maminka a šest koťátek – viz. příspěvek ze včera.
Černá Rozmarýnka je už zdravá, dokonce má vážného zájemce, čekáme na očkování. Hlavička na stranu ji zůstala.

Mramorovaná Lékořička absolvovala kastraci a výplach oušek. Zánět v ouškách stále přetrvává. Po odstranění stále se množícího hnisu v ouškách byl k tomu všemu ještě odhalen polyp. Lékořičce se navíc vrátila rýma.

Jediný Řepík je již v pořádku.
Koťátka pocházejí z jedné zahrádky ze Štětí, kde jsou kočičky neustále množeny i přes loňské odchyty a následné kastrace. Z důvodu špatného zdravotního stavu koťat, byly přijaty do Sluníčka, kde je jim dosud poskytována veterinární péče. Po té byla vyrozuměna veterinární správa ohledně týrání, neposkytnutí veterinárního ošetření z důvodu špatného zdravotního stavu, nemoci. Veterinární správa jednala dobře a skutečnost z místního šetření a doložení dokumentace z od ošetřujícího veterináře předala na odbor životního prostředí do místa, kam Štětí patří včetně doporučení.
Nyní čekáme na jejich rozhodnutí.

Kocourek Laurinek již má nějaký týden zpět slíbený domov. Ten se však stále oddaluje. Je moc smutný, že je zavřený ve voliéře, nikam nemůže a je skoro pořád sám.

Černé holčičky Jahůdka a Brusinka mají za sebou první očkování, jsou to mrňata, ale nebudeme čekat na panleukopenii. Jsou to miláčkové, závisláčci na lidech. Pořád pijí mléko z lahvičky. Asi se jich nikdy nezbavím😂.

Jindřiška pořád čůrá mimo záchod. Leží na kleci ve velké místnosti a má vedle sebe savou podložku, kterou používá. Proč však přestala používat záchod, když chodit může, je záhadou, asi stáří. Čůrá hodně a často. Jinak stále baští i hodnoty ledvin má dobré.

Děkuji dobrovolnicím Věrce za dnešní pomoc s kočičkami, veterinou a Klárce za úklid garáže a obalů ze zásilek a doplnění polic s jídlem. Ali i ostatním, kteří pracují "na dálku", ale každodenně.

Příspěvek z Facebooku