Večerní zpravodajská relace ze Sluníčka ve zkratce…
28.1.15

– Dneska se do původní lokality vrátily dvě kočičí slečny. Pokastrační jizva zhojena, holky odčerveny, napapkány a na rozloučenou nás pokousaly, poškrábaly, abychom věděly, že jsou to šelmy a odjely.

– Dneska našel nový domov kocourek Artur. Bude bydlet v domku s přístupem na zahrádku. Nevíme co to, ale Artur se začal před novými páníčky velmi předvádět a nakrucovat, takže to vypadá, že si popisky na webu ke kočičkám vymýšlíme 🙂. Z poměrně plachého mourka byl najednou lev salónů. Přejeme hodně štěstí.

– Přijali jsme dvě kočičky z Prahy, reagovali jsme na akutní výzvu na inzertním serveru. Kočky se toulají po záhrádkářské kolonii a hodná paní je tam krmí, ale na kastrace a veterinu samozřejmě finance chybí. Čas od času jí tam nějaký „dobrák“ hodí další kočku. V tuhle chvíli nevíme co a jak bude. Zda se všechny kočky vykastrují a vrátí zpět a budou hledat domov zvenčí, nebo z útulku. Mohli jsme nyní přijmout jen dvě, očekáváme další kočičí příjmy. Vzali jsme tedy kocourka Sofíka a kočičku Mášu, kteří byli ve velmi špatném stavu. Sofík vypadá hrozně, z Máši doslova tekl průjem. Oba zablešení a se zánětem v uších, teď se léčí ve Sluníčku, byli oba na veterině, paní doktorka je zkontrolovala a ošetřila, Sofík užívá silná antibiotika. Až se jejich tělíčka trošku vzpamatují, podstoupí zřejmě kontrolní krevní odběry a poté kastraci. Sofík má hrozné oči a do toho mu i do nich lezly blechy. Zbylo tam ještě sedm kočiček, které se budou postupně (možná najednou) chytat. Ty vypadají docela dobře. Už se zde však našla i otrávená kočka. Paní má tip na toho, kdo kočičku otrávil. Uděláme výstražné letáky, že je to protizákonné.

Přikládám fotky nových přírustků.

Dobrou noc, Tereza

such11 such10 such9 such8 such7 such6 such5 such4 such3 such2 such1