Včera téměř v nočních hodinách jsme si přivezli Toníčka po dalších vyšetřeních zpátky do Sluníčka. Potvrdilo se, že Toníčkovi problémy způsobuje céva, která vede krev mimo jaterní filtraci. Jediným řešením, aby mohl Toníček žít bezproblémový život, je operace, zamezení toku krve touto cévou. Operace je však velmi náročná a to jak průběhem, tak i pro pacienta a i finančně, jednalo by se o 25-40tisíc korun dle komplikací. Riziko, že nepomůže či se stane nějaká komplikace je poměrně vysoké. Pokud by ¨se povedla a Toník by ji dobře ustál, byl by jako téměř zdravá kočička. V případě, že operován nebude, musíme dodržovat přísnou dietu, užívat celoživotně antibiotika, projímadlo a další léky s velmi špatnou krátkodobou prognózou. Jeho zdravotní stav je velice vážný a to i vzhledem k tomu, že se jedná o záležitost vrozenou. Nyní je Toníček zase fit, je to takové zlatíčko a udržet Toníčka v tolika kočičkách na dietě je velmi problematické a užívání léků je bojem. Ach jo.

Včera i dnes jsme se účastnili s našimi Sluníčky na výstavě For Pets v Letňanech. Dnes odtud odjely do nového domova kočičí holčičky – Márynka a Gábinka. Oběma to moc přeji. Márynka i Gábinka jsou u nás již od loňského roku, Gabča dokonce od března 2015. Márynka měla smůlu v tom, že ji teče očičko, má deformované slzné kanálky díky ošklivé rýmě, se kterou k nám přišla už jako kotě a vyléčila se díky kmenovým buňkám. Tak snad budou po rozkoukání obě holky v nových domovech spokojeni a jejich nové maminky také.

Nemocná kočička Enya odjela dnes také do nového domova a to navzdory tomu, že byla ještě dost nemocná. Její nová maminka si jí už vyléčí sama. Podařilo se pro ní získat skvělou maminku, která bere v potaz všechna rizika, které ještě mohou nastat a i to, že se v důsledku zanedbané péče jejího původního majitele, který dopustil, že se Enya ocitla sama, nemocná v lese, vůbec nemusí zcela uzdravit nebo vůbec. Dnes jsme byli společně na veterině u paní doktorky, která konstatovala nové majitelce, že kočička doposud byla ve velmi špatném výživovém stavu, léčí se svrab v ouškách, srst je též bez výživy a zanedbaná, kočička je hodně droboučká a očička ještě též nejsou úplně zdravé. A to se Enya už zlepšila o víc než padesát procent. Přes všechny tyto výčty si ji nová maminka odvezla a bude se už o ni starat sama. Mnohokrát za tuto úlevu a za péči o Onyu děkujeme. I pro Enyu to bude lepší, bude mít individuální péči, nebude v kleci a bude mít hodně pozornosti.

Dnes byla vykastrovaná kočička z letiště, která se odchytává již druhým rokem. Tak konečně se to včera podařilo. Ještě však se bude v odchytech pokračovat, pořád je tam nekastrovaných kočiček více. Děkuji Hance Rýdlové za péči a starost o tyto kočičky.

Kocourek Kajetán nemohl dnes ráno šlapat na poraněnou nožičku. Očička měl horší než včera a tak jel k paní doktorce. Dostal k antibiotikům další léky na nožičku. Už se tolik necpe.

Kocourek Bucík byl na veterině s námi a byla mu prohlédnuta zadní nožička, neboť při dotyku projevoval velkou nelibost. Paní doktorka pojala podezření na artrózu.

Kocourkovi Čertíkovi se stále nožička nelepší ani po silných antibiotikách, počkáme ještě do pondělka a musela by se nožička amputovat. Je to docela hrůza. Ani ve snu by mě to nenapadlo, je mi plachého Čertíka hrozně líto a fakt se modlím, ať se nožička spraví. Je to takové neštěstíčko, nejdříve se nevymazlil, pak nemocné srdíčko a teď amputace nožičky? Není toho na něj trochu moc?

Mockrát děkuji děvčatům, které mě pomáhají, bez jejich podpory a pomoci bych to nezvládla – Anička, Maruška, Maruška, Lucka, Jana, Dana, Jana, Ema, Zuzka, Adélka, Milan. Děkuji mému manželovi Standovi za pomoc a za upravení zdevastovaných „garsonek“ kočičkami ve voliéře.

Zítra Vás budou provázet na výstavě For Pets Anička, Dana a Andrea, v neděli Dana, Zuzka a Anička. Patří jim velké díky.