Během těchto dní jsem si opět užila. Maminka Lola z voliéry u garáže přestala jíst, zvracela a tak okamžitě putovala na veterinu. Byla to jako rána z čistého nebe, najednou takový zlom v jejím zdraví, šokovalo mě to. Byla apatická a já to viděla už černě. Dostala infuzi, měli jsme podezření na selhání ledvin. Z krve však vyšly špatně pouze jaterní testy. Naštěstí se po třech dnech všechno v lepší otočilo a Lolinka konečně začala jíst.
Aby toho však nebylo málo, její tři mourovatá koťátka začaly mít stejný zdravotní problém jako jejich maminka hned další dny po mamince. Bohužel Kimička v noci na pátek nás opustila. Je mi to moc líto, ale dělali jsme s paní doktorkou, co jsme mohli. Další dvě koťátka bojují o život v nemocnici. Dvě maličká černá koťátka, které Lolinka přijala před čtrnácti dny ke kojení, jsou zatím v pořádku. S koťátky je to veliká starost. A to, i když se v naší oblasti kastrovalo celých půl roku jako „o život“, bezprizorní koťatka přibývají a my je nemůžeme nepřijmout. Každá rodinka má svou voliéru a nelze je do naočkování míchat s jinou lokalitou. Máme pořadník na koťátka z Litoměřicka, prosí i pražské lokality, ale nemůžeme to zvládnout. Tak se snažíme uprosit nálezce, aby si koťátka nějaký čas nechala do u sebe.

Ve čtvrtek odjel do nového domova Ťapík společně s Dárečkem. Budou bydlet u Kutné Hory v domečku se zahrádkou. Zatím zkoumáme s jejich novou maminkou, zda se Dárečkovi nebude hodně stýskat po hrách s Bobíkem. Moc se mi po něm stýská, je to tak veselé koťátko a moc bych chtěla, aby byl pořád šťastný.

Včera byla v útulku Maruška, Lucka a Adélka, pomohly mi s úklidem, je to nyní náročné a jsem jim za to vděčná, moc děkuji!!!

Kluci Eliášek a Plyšáček jsou chudáci pořád hodně vystresovaní z Buldočka. Eliášek se nakonec skončil na infuzi, byl hodně vysušený a Plyšáček je nyní chudák v kleci, cítí se tam bezpečněji a já musím kontrolovat jeho zdravotní stav. Nejsem však příznivcem dlouhodobého pobytu koček v kleci a tak zvažuji dát kluky do kuchyně, kde jsou tedy už kluci Robin a Víťa. Ale trápit je nechat nemohu. Buldoček, ten krásný a milý kocourek, mě utrápí. Chce být prostě první v pořadí a to ve všem, bojí se jakékoli možné konkurence.

Meliska běhá, hraje si se sourozenci, ale zadeček a zadní nožičky ji pořád neposlouchají, jak by měly. Je to tak nádherné kotě!

Trápí mě hodně Víťánek. Po reoperaci má záchvaty téměř denně. Je to pro něho zužující, jsme z toho všichni zoufalí. Zkusím zjistit, zda by vyšetření CT nebo magnetickou rezonancí něco neobjevilo. Má chudák v jeho krátkém životě takovou smůlu. Užívá nové léky, ale zatím neúčinkují.

Maminka Oxanka a její koťátka mi dělají radost. I po kastraci jsou pořád „přilepené“ k jejím cecíkům. Jsou to takové nádherné kuličky.

Denýsek měl včera odjet do nového domova, ale bohužel jeho nový domov ztroskotal, nová rodina jeho adopci odřekla. Tak mě bude i nadále v noci lovit nohy pod peřinou. Je to zlatíčko, je tak hravý, mazlivý a kontaktní, nemá problém s žádnou jinou kočičkou.

Babetka si vede zpátky ve Sluníčku skvěle, je to úžasně milá kočička, veliký mazlík.

Dneska ráno odjela spolu do nového domova dvě koťátka od Marušky – Elis a Kristiánek. Jsme moc rádi, že jsou spolu.

Iduška bude muset podstoupit důkladné oční vyšetření, její očička jsou i po množství různorodých kapek stále přihmouřená.

Kočičky, které byly přijaty z neúspěšné adopce Luciferka a Šimonek a kterým vyšel test na Felv pozitivní, podstupují nyní léčbu zahraničními léky. Jsou to krásné, ale smutné kočičky. Strašně si přeji, aby našly moc a moc krásný domov a další a podrobné vyšetření bylo negativní.

Emilka je též léčena, má naštěstí svého adoptivního tatínka, který ji na nákladnou léčbu přispívá, ale už nyní víme, že je pozdě na vyléčení, ale prodloužení kvalitního života však již nyní dosahujeme a doufám, že to bude i o pár let.

Charlie vypadá stále zdravě a budeme opakovat vyšetření na Felv.

Přeji Vám pohodový slunečný víkend, držte palce našim koťátků a zachovejte nám, prosím, přízeń.